ISP söker en handläggare

ISP söker en handläggare till krigsmaterielgruppen.

 

Arbetsbeskrivning

Du ansvarar för och handlägger exportkontrollärenden inom krigsmaterielgruppen. Utifrån utrikes-, säkerhets- och försvarspolitiska aspekter arbetar du självständigt fram beslutsunderlag och föredrar ärenden för generaldirektören. Tjänsten innebär regelbundna kontakter med Regeringskansliet, andra myndigheter och svenska företag. Du kommer även att på längre sikt representera ISP i internationella samarbetsfora.

 

Vem är du?

Du har en akademisk examen inom statsvetenskap, juridik eller motsvarande. Du har arbetslivserfarenhet från det utrikes- eller säkerhetspolitiska området. Erfarenhet från frågor gällande exportkontroll är meriterande.

 

Du är en mycket god skribent, främst på det svenska språket men även på engelska. Du har en mycket god analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i och behärska en komplicerad och omfattande materia. Du kan förklara saker på ett klart och begripligt sätt som gör att mottagaren enkelt kan ta till sig och förstå budskapet. Du är en flexibel, noggrann och strukturerad person som är van att arbeta självständigt men med god förmåga att också samarbeta med dina kollegor.

 

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap, då anställningen är säkerhetsklassad.

 

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)

ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes- och säkerhetspolitik. Fokus ligger på kontroll och tillsyn av krigsmateriel och andra strategiska produkter, hantering av riktade sanktioner, ansvar som nationell myndighet för kemvapenkonventionen samt internationellt samarbete, stöd och bistånd inom dessa områden. Läs mer om oss här på www.isp.se.

 

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning samt få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Anställningen är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

 

Ansökan

För ytterligare information om tjänsten kontakta Karl Evertsson, chef krigsmaterielgruppen, e-post karl.evertsson@isp.se eller telefon 08-406 31 16.

 

Ansökan ska ha inkommit senast den 30 april till registrator@isp.se med angivande av referensnummer 2018-9.2-0010. Du kan också skicka in din ansökan per post till ISP, 164 90 Stockholm.

 

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ej antagna ansökningshandlingar två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

 

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss kan du skicka ett e-post till: