Gå till huvudinnehåll

Information om anmälningsförfarande för utländska direktinvesteringar

Med anledning av ikraftträdandet av lag (2023:560) om granskning av utländska direktinvesteringar (UDI-lagen), den 1 december 2023, vill ISP uppmana dig som avser agera ombud åt investerare att ansluta din organisation till verktyget Kundwebben.

Kundwebben är ett webbaserat verktyg för företag som har ärenden hos ISP, framtaget för enkel, effektiv, elektronisk ärendehantering. ISP kommer huvudsakligen att använda sig av Kundwebben för att ta emot anmälningar om utländska direktinvesteringar. För att ansluta till Kundwebben behöver din organisation skriva ett avtal med ISP, samt ange vilka användare som ska ha tillgång till verktyget.

 

Du som avser agera ombud åt investerare kan redan nu ansluta din organisation till Kundwebben. Varje person som ska lämna in anmälningar enligt UDI-lagen måste ha E-legitimation och kortläsare från Telia.

 

ISP har cirka två veckors handläggningstid för anslutningar, men under återstoden av 2023 kan det bli fråga om längre handläggningstider än så. Ytterligare information om hur du ansluter din organisation till Kundwebben inklusive Kundwebbsavtal finns nedan.

 

Anslut er organisation - ISP

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss kan du skicka ett e-post till: