Information om kakor (cookies)

Av lagen om elektronisk kommunikation framgår att den som besöker en webbplats med kakor (cookies) ska få information om att webbplatsen skapar sådana, vad dessa används till och hur användning av dessa kan nekas. Besökaren ska dessutom lämna sitt samtycke till att kakor används.

 

Vad är en kaka?

En kaka är en liten textfil som lagras på användarens dator, och används till att analysera hur besökarna använder webbplatsen. I en kaka finns endast anonym information. Kakor är begränsade i storlek till 4kB. Det finns två olika typer, temporära och sådana som lagras under en tid.

 

Så används kakor på isp.se

På isp.se används kakor för att få ut besöksstatistik. Statistiken används för att förbättra webbplatsen och användarnas upplevelse av den. Vi använder analysverktyget Google Analytics för detta ändamål. I samband med det vidarebefordras information till och lagras av Google på servrar i USA i max 27 månader från senaste användningstillfället. Dessa uppgifter granskas aldrig på individnivå. 

 

Statistik som kan utläsas med hjälp av kakor är till exempel:

  • antal besökare på webbplatsen
  • besökens längd
  • besökarens geografiska position
  • antal sidvisningar och sessioner
  • vilken teknik som används vid besök.

 

Hur du undviker kakor

Om du inte accepterar att kakor används kan du ändra i din webbläsares säkerhetsinställningar så att du antingen inte tar emot några kakor alls, eller så att du får en fråga varje gång en webbplats försöker placera en kaka i din dator. I webbläsaren kan du också radera äldre kakor. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

 

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss kan du skicka ett e-post till: